Velkommen til Ambera Desert Springs - Europas første aktive bofellesskap for oss over 55!

Topp 3 lystbetonte aktiviteter for oss voksne

Alle vet at fysisk aktivitet og trening er viktig for å opprettholde et langt og lykkelig liv. Trening gjør mirakler for hjertet og skjelettet ditt, og det øker lykkehormonene i kroppen og får deg til å smile.

Daglig aktivitet vil holde deg selvstendig og glad, men det er ikke alltid lett å prioritere det. De gode periodene etterfølges ofte av lange, dårlige og umotiverte perioder, der å komme seg opp fra sofaen, og ut på trening, føles helt uoverkommelig.

Vi har derfor funnet de tre beste, og mest allsidige, aktivitetene for deg som vil alt trening skal være noe å se frem til.

Dans!

Dansing er bra for hjertet, for hodet, og for humøret. Dansing aktiverer hjernen og det trigger dine kognitive evner. Dansing gjør deg fleksibel og sterk, og det er også veldig sosialt! Det å mikse fysisk aktivitet med sosialt samvær er en fantastisk måte å holde seg aktiv og glad på!

Tai Chi!

Tai Chi er en eldgammel kinesisk kampsport, som fokuserer på balanse og pust. Du trenger ikke å være i god form for å praktisere det, og det er fantastisk konsentrasjonstrening – som er supert for våre hjerner.
PS: Tai Chi er ideelt å gjøre i naturen – på stranden, på fjellet, eller i hagen.

Svøm!

Svømming er den beste treningen for kjernemuskulaturen. En sterk kjernemuskulatur er viktig for god balanse, og en frisk og sterk rygg. Svømming er til og med bra for fordøyelsen vår.
Det beste stedet å svømme? Havet selvfølgelig! Det er gratis, det er friskt, og saltvann er vidunderlig for huden din!

Ambera skal bli Europas første by for aktive voksne, og er spesialdesignet for at du skal kunne opprettholde et aktivt og sosialt liv etter 45. Inkluderte fellesfasiliteter skal gjøre det lett for deg å følge treningsplanen din, og om dansing er din ting, så arrangeres det både dansekurs og fester hele året.

I voksenbyen The Villages i Florida har innbyggerne over 3000 aktiviteter og klubber å velge mellom, og fellesfasiliteter som svømmebasseng,  golfbaner og dansehall å bryne seg på. Her bruker innbyggerne dagene sine på det som føles meningsfylt for dem, og mange forteller oss at de aldri før har vært i bedre form!

Kunne disse tre aktivitetene vært noe for deg?

Eller vet du om noen andre lystbetonte og givende aktiviteter? Bli med i diskusjonen på Facebook-siden vår, og abonner på vårt inspirerende nyhetsbrev for flere interessante artikler om livet etter 50.