RESERVER

Bli med i vårt sosiale og inkluderende fellesskap der du treffer nye mennesker gjennom å gjøre det du liker og drømmer om!

Hvorfor skal det første prosjektet bygges i Spania?

Det er februar og -8 grader ute – klokken er 15.30, men det er snart helt mørkt ute og nok en innedag står på kalenderen for de fleste av oss.

Veldig mange av oss er mye mer aktive om sommeren, og bruker vinteren på å glede seg til sommer, og glede seg til varmere vær og mindre klær.

Enkelte av oss blir også mer plaget om vinteren, gjerne på grunn av revmatiske sykdommer, eller hudsykdommer som psoriasis som forverrer seg når solen skinner andre steder. Norge er på topp når det gjelder leddgikt og beinskjørhet, sykdommer som forbedres av fysisk aktivitet og varmt klima. På grunn av glatt føre vil enkelte også vegre seg for å gå ut, da det er lett å falle og skade seg. – dette «binder» dem til hjemmet, og det hindrer dem i å være så aktive som mange av dem egentlige ønsker å være.

Noen nordmenn elsker vinteren, de elsker å stå på ski og dra på hytten på fjellet. De ser frem mot den kalde årstiden – hvor de får dyrket sin interesse ut i naturen. Men dette gjelder ikke alle, og for dem det ikke gjelder (som er ganske mange i Norge i dag) kan vinteren oppleves lang, tung, og demotiverende.

Dette er hovedgrunnen til at vårt første prosjekt planlegges i Spania. Jeg er helt klar på at jeg ønsker å bo i varmen på vinterhalvåret – så lenge jeg har noe fornuftig og bruke tiden min på når jeg er der.

Da jeg dro på forskningsreise/studietur til Florida for å snakke med beboere og skapere av «active adults communities» kom jeg i snakk med en dame. Hun fortalte meg, «hjemme om vinteren bare eksisterte jeg – her i Florida lever jeg.»

Hun sa til meg (med amerikansk entusiasme) at livet hennes er 100 ganger bedre nå og at hun er mye mer aktiv, og har flere gode og nære venner enn hun noen gang har hatt.

Vi tror at på sikt vil Ambera også komme til Norge, og dette prosjektet vil da være skreddersydd for det skandinaviske klimaet, og være tilpasset folk som trives i klimaet vi har her.

Vårt første Ambera-prosjekt skal være et felles europeisk prosjekt, og markedet er allerede enormt for en spansk etablering, da det allerede er over 1,5 millioner av oss vesteuropeere som bor i Spania. Og på mange måter er Spania for oss som Florida er for amerikanere.

Med vennlig hilsen,

Jan Olav Reien Frestad