Velkommen til Ambera Desert Springs - Europas første aktive bofellesskap for oss over 55!

Advarsel! Fremmede smiler til deg på gaten i Spania!

Mange nordmenn drømmer om å flytte til Spania, men er redd for store forandringer eller å skulle gå på en økonomisk smell. Norge er verdens rikeste land, så hvordan vil livet bli et annet sted – i et annet land?

Du kan ta det helt med ro, å bo i Spania betyr på ingen måte redusert levestandard. På mange måter tvert i mot!

Det spanske helsevesenet er en veldrevet maskin som på mange måter er bedre enn det norske systemet. Legene i Spania gjennomgår en lang og krevende utdanning, og de er kjent for gode rutiner og optimal pasientomsorg (noe som norske fastleger sliter med i løpet av den 10 minutter lange visitten). Du slipper også å betale egenandel når du går til lege!

Prisnivået i Spania er mye lavere enn i Norge, så pengene rekker mye lengre. I Spania kan du ta bussen for 12 kroner, kjøpe en flaske vann for 8 kroner, og nyte et smakfullt glass med lokal rødvin for 27 kroner. Mat, transport og bolig er generelt 1/3 av prisene i Norge, og det er nok derfor mange norske pensjonister ser for seg sitt drømmeliv her nede. Levekostnadene i Spania er cirka 60% av levekostnadene i Norge.

Spanjoler er kjent for å være utadvendte, åpenhjertige og nysgjerrige på oss utlendinger, og de er svært pratsomme. Går du inn på en butikk, kafé eller pub i Spania merker du med en gang at det er mye mer prating blant gjestene enn det som er normalt i Norge. Du kan også risikere at fremmede smiler til deg på gaten, og at de som sitter vedsiden av deg på bussen begynner å prate med deg.

Selvsagt er det annerledes å bo i Spania enn i Norge, da Spania har en helt unik kultur og historie. For å integrere seg er det viktig å være klar over denne kulturforskjellen slik at man blir tatt på alvor. Du trenger ikke å være flytende i spansk for å bli forstått i Spania, og de aller fleste spanjoler snakker godt engelsk. Likevel kan det absolutt anbefales å lære seg noe strofer på spansk så blir du fortere kjent med den spennende kulturen og de varme menneskene.

Vi holder på å utvikle Europas første by for aktive voksne, Ambera. 

Ambera sitt første prosjekt planlegge på sørkysten av Spania. Med stabilt klima og vennlige mennesker er vi overbevisst om at Spania er helt perfekt for oss vest-europeere.

Del Webb har bygget og utviklet byer for aktive voksne siden 1960-tallet, og ved å plassere samfunnene steder hvor klimaet er stabilt og tryggheten sikker lever beboerne der både lengre og sunnere enn andre amerikanere.

Vi tar med suksessoppskriften fra USA, og skreddersyr den for Europeere. Kan det være noe for deg?

Hva synes du er fint med Spania? Bli med i diskusjonen på Facebook-siden vår, og abonner på vårt inspirerende nyhetsbrev for flere interessante artikler om livet etter 50.