I dag er det første arbeidsdag for mange i Norge, juleferien er over og vi gleder oss over nye muligheter i året som kommer. Juleferien i Norge er for mange en rolig tid, hvor vi lever ut late dager på sofaen med våre nærmeste.

Stillhet og ro er noe mange setter pris på med romjulstiden. Og disse lange dagene blir brukt på familie, god mat og tradisjoner på tv-skjermen. Folk er forberedt og har derfor planlagt innkjøp, så kjøleskap og fryser er stappfulle av mat og drikke. Man skal slippe å handle, for ingenting gir mer julestemning enn litt rastløs kjedsomhet på sofaen.

Vi setter pris på spøkelsesstemningen i romjulen, fordi det er et symbol på ferie, helligdager og hjemmekos. Men helligdager er noe ganske annet enn hverdager – for folk trenger folk for å trives, og det er det jeg egentlig vil skrive om her. Når jeg så ut på de tomme julegatene begynte jeg å tenke på en verdi som er viktig for meg som Ambera-gründer.

Ambera er basert på en intensjon om fellesskap og samhold, og en Ambera by skal være et samfunn hvor du kjenner dine naboer og hilser på dem du ser.  Vi ønsker et varmt og trivelig samfunn – og dette krever en tilstedeværelse. Ambera er ikke en by med ferieboliger, som eierne benytter seg av noen få uker i løpet av året. Det er et sted folk bor, enten hele året eller i store deler av året. Målet vårt er å kunne sikre at det alltid er nok mennesker i byen som driver, bidrar, og deltar i aktiviteter og i fellesskap – slik at samfunnet får muligheten til å  blomstre.

Om du som beboer reiser bort i lengre perioder anbefaler vi derfor at du leier ut boligen din – til familie, venner eller gjennom AirBnB. Vi ønsker hjelp fra dere med å finne en praktisk løsning på dette; Hva tenker dere om utleie generelt? Skal vi forankre en slags «utleieplikt»? Hva kan være «maksimalperioden» boligeiere kan reise vekk uten å måtte leie ut boligen sin?

Vi ønsker dere et godt nyttår, og vi ser frem til deres innspill!

Med Vennlig Hilsen
Falko Müller-Tyl – medgründer og administrerende direktør.

Les mer om Ambera her:

– Vår visjon

– Ofte stilte spørsmål

– En statusoppdatering fra Ambera

– Fra Madrid til Oslo

– Advarsel! Fremmede smiler til deg på gaten i Spania

– Hvorfor skal det første prosjektet bygges i Spania?