Under kan du se våre svar på de oftest stilte spørsmålene fra dere som ønsker mer informasjon om Ambera-prosjektet. Svarene oppdateres fortløpende når vi har mer konkret informasjon som vi kan dele offentlig.

Dette virker for godt til å være sant, kan Ambera virkelig realiseres?

SVAR: Ja, det er vi helt overbevist om. Det er to hovedgrunner til at vi tror at vi kommer til å kunne skape den fantastiske byen vi drømmer om. Den første er at dette er gjort før. Vi har besøkt mer enn 50 lignende byer i USA og sett hvordan de fungerer, og hvor lykkelige menneskene der er. Nøkkelen er å bygge i stor skala, slik at kostnader for fellesområder og aktiviteter fordeles på mange boliger,  –  og prisen kan holdes lav per person.

Den andre grunner er måten vi kommer til å organisere aktiviteter og klubber på. Vi kommer til å ansette en fellesskapsvert som har som eneste oppgave å hjelpe beboerne våre med å finne eller skape aktiviteter og klubber. Sammen med fellesskapsverten inviteres andre som deler interessen for akkurat den aktiviteten, og etterhvert vil de fleste klubber og aktiviteter drives av beboerne selv. I Ambera bidrar man rett og slett med det man kan; en pensjonert journalist holder skrivekurs, den gamle pianolærerinnen arrangerer musikktime, og så videre.

 

Se medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl forklarer hvorfor han er overbevist om at Ambera kommer til å fungere..

 

Hva kommer det til å koste å bo i Ambera?

Vårt mål er at så mange som mulig skal ha råd til å bo i Ambera, ikke bare de rikeste. Boligprisene og månedsavgiften avhenger av hvilken tomt vi kjøper og hvor stort prosjektet blir. Tomter som ligger ved havet er dyrere enn de som er plassert lengre inn i landet, og jo flere boliger som deler på felleskostnadene, jo billigere vil det bli per husholdning. Vår plan er å bygge det første prosjektet ved sjøen, fordi vi opplever at det er det våre fremtidige beboere ønsker seg. Det betyr at det første prosjektet kanskje kommer til å koste noe mer enn de vi bygger i fremtiden.

I USA har lignende konsepter klart å tilby leiligheter fra omtrent 150.000 dollar, og hus fra 200.000 dollar. Månedsavgiften for aktiviteter, fellesarealer og vedlikehold ligger på omtrent 100 dollar per måned. Vi sikter oss inn på et lignende prisnivå, men vi kan ikke si noe sikkert før vi vet hvor og hvor stort vi skal bygge. Det vil også være mulig å leie både hus og leiligheter for de som er interessert i det. Leieprisene vil også være avhengig av tomt og størrelse.

 

Se medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl forklarer Amberas prismodell.

 

Vil det være mulig å leie bolig i Ambera?

Ja! Vi ønsker at Ambera skal være et aktivt fellesskap hele året, derfor kommer vi ikke til å tilby korttidsleie. Derimot vil det være mulig å leie på lang sikt, 3-6 år for eksempel. Det vil også være mulig å leie noen måneder av gangen for de som ønsker å prøve ut konseptet før de kjøper, eller for de som reiser ned for å besøke familie og venner. Leiepriser kommer an på boligstørrelse, størrelse på prosjektet totalt sett, og beliggenhet. Mer konkret informasjon om leiepriser kommer etterhvert.

 

Se medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl forteller om mulighetene for å leie leilighet og hus i Ambera.

 

Hvor skal Amberas første prosjekt bygges?

Vårt første prosjekt kommer til å bygges i Spania. Nøyaktig hvor i Spania er for tidlig å si. Vi ser på flere interessante tomter, bland annet i områdene rundt Alicante og Marbella. Årsaken til at vi har valgt Spania er fordi vi tror at det er  landet de fleste av oss vil trives i, og fordi det er lettere å oppnå det nivået av aktivitet og sosialt samvær vi ønsker oss når solen skinner 330 dager om året, og du slipper ta på brodder og refleks for å gå på butikken.

 

Se medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl forteller om hvorfor det første prosjektet skal bygges i Spania.

 

Hvordan ser tidslinjen ut?

Første prioritet er å kjøpe tomt. Når vi har en tomt kan vi leie inn en arkitekt, begynne å designe byen, husene og leilighetene, slik at vi har noe å vise frem og selge. Vi regner med å kunne presentere dette 3-6 måneder etter at vi har kjøpt tomten. Avhengig av hvilken tomt vi velger kommer byggeperioden å vare mellom 18 og 24 måneder. Vi gleder oss veldig til å dele bilder, og mer informasjon om beliggenheten snart. Vårt mål er å ha tomt klar til sommeren, vi håper å fortelle mer da. Abonner gjerne på nyhetsbrevet vårt og følg med på Facebooksiden for oppdateringer.

 

Se medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl forteller om arbeidet med å finne tomt i Spania og hva som skjer videre.

 

Hvordan kan jeg være med og bidra?

Dette er vårt favorittspørsmål, fordi vi ønsker å lage byen dere, våre fremtidige beboere, drømmer om. For å gjøre det enkelt å engasjere seg har vi laget en lukket diskusjonsgruppe som du finner på våre Facebooksider. I denne gruppen snakker vi engelsk fordi vi ønsker å samle folk fra ulike land, akkurat som vi kommer til å gjøre i det virkelige prosjektet. Vi bruker gruppen aktivt for å hente innspill og feedback fra medlemmene, og vi kommer også bruke gruppen som en plattform for rekruttering og for å finne leverandører av varer og tjenester til byen. Drømmesituasjonen vår er at de første som flytter til Ambera allerede har blitt litt godt kjent gjennom gruppen. Alle er hjertelig velkommen til å være med!

 

Medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl forteller hvordan han opplever å få innspill fra Amberas følgere.

 

Hvordan tjener Ambera penger?

Vi er eiendomsutviklere. Det betyr at vi kjøper en tomt, leier inn en arkitekt, planlegger, designer, og bygger prosjektet, selger det til dere, for så å drifte den. Langs denne veien tjener vi penger. For oss er det viktig at alle involverte får sin del av verdikjeden vi skaper. Samtidig er vi opptatt av å gjøre det så rimelig som mulig å bo i Ambera. Det skal ikke være et luksusprosjekt, men et tilbud for de fleste.

 

Se medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl forklare selskapets forretningsmodell.

 

Er Ambera bare for de med mye penger?

Nei. Vi vil at så mange som mulig skal ha råd til å bo i Ambera. Derfor har vi som mål å tilby leiligheter fra 200.000 euro. Sammenlignet med andre prosjekter i områdene rundt Alicante og Marbella er dette et veldig gunstig prisnivå. Vi kommer også til å tilby leieboliger for de som ikke har råd, eller ønsker å kjøpe en bolig. Grunnen til at vi klarer det er at vi bygger i stor skala og fordeler felleskostnader over mange husholdninger, slik at det blir billigere per person. Det er også viktig for oss å poengtere at du får mye mer enn en bolig når du flytter til Ambera. Hver husholdning betaler en fast månedsavgift på mellom 100 og 200 euro. Dette gir deg fri tilgang til alt av fellesarealer, fasiliteter, aktiviteter og klubber. På den måten kan du kose deg med golf, skrivekurs, dansetimer og svømming så ofte, og så mye du vil uten å måtte bekymre deg for økonomien.

 

Medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl forteller om hvordan han vil at Ambera skal være for alle.

 

Ønsker Ambera å dele opp generasjoner?

Nei. Vi ønsker ikke å isolere eldre mennesker, tvert imot. Vi retter oss mot mennesker som er 50-55 og oppover, fordi vi ønsker et aktivt fellesskap året rundt, og yngre mennesker har som regel ikke samme mulighet til å bo i Spania over lengre perioder. I Alicante eller Torrevieja møter du i dag stort sett bare pensjonister, fordi det ikke finnes noe der å gjøre for yngre mennesker. Det har vi lyst til å endre på. Vi ønsker å bygge et paradis for barn og barnebarn å komme på besøk til. Det skal være enkelt å komme seg til Ambera med fly, det skal være smidig og bekvemt å bo der, og det skal finnes mengder av morsomme aktiviteter for alle aldre å velge mellom. På denne måten tror vi at vi kommer til å ha et større aldersmangfold enn andre områder i Spania.

 

Se medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl dele sine tanker om hvordan Ambera skal være et hyggelig sted også for yngre mennesker.

 

Prøver Ambera å utnytte eldre mennesker?

Nei. Vi ønsker på ingen måte å utnytte mennesker. Vi ønsker å tilby en mulighet til et nytt og bedre liv for folk som nærmer seg pensjonsalderen eller har sluttet å jobbe. Dette er en ressurssterk generasjon, og alle står fritt til å velge om de ønsker å kjøpe/leie bolig i Ambera eller ikke. De som flytter til oss er gjerne mennesker som har tatt et aktivt valg om hvordan de ønsker å leve livet etter karrieren. Vårt mål er å gi disse menneskene muligheten til å leve et aktivt, sunt og mer sosialt liv.

 

Se medgründer og administrerende direktør i Ambera Falko Müller-Tyl besvare spørsmålet i egne ord.

 

 

Fant du ikke svaret du lette etter?

Ta kontakt med oss på vår Facebookside!

 

Interessert i å vite mer?
Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så holder vi deg oppdatert.