Velkommen til Ambera Desert Springs - Europas første aktive bofellesskap for oss over 55!

Kanadisk studie: Å fylle 50 gjør oss mer kreative!

Psykolog Lynn Hasher og hennes kollegaer ved University of Toronto har gjort mange undersøkelser på aldring og kognisjon, og forskningen antyder at hjernens oppmerksomhetsfokus blir bredere med alderen, skriver Brainrewired.com.

Et bredt oppmerksomhetsfokus blir ofte sett på som noe negativt, siden mennesker med denne type fokus har en tendens til å være lettdistraherte, akkurat som eldre gjerne blir. Men faktum er at et bredt oppmerksomhetsfokus kan være til hjelp ved problemløsning og informasjonsinnhenting.

Det kan hende at vi glemmer nøklene våre litt oftere etter vi har bikket 50, men ifølge forskerne gjør altså vår kreative side en sterk comeback etter 40-årene. Kjente eksempler på mennesker som har gjort det meste ut av sine personlige renessanseperioder er Frank Lloyd Wright, som ferdigstilte New Yorks Guggenheimmuseum ved en alder av 92, Giuseppe Verdi, som skrev sin mest kjente opera Falstaff ved 85, og forfatter Laura Ingalls som publiserte sin første roman «Huset på prærien» som 65-åring. Feeling young yet?

Ambera ska bli Europas første by for aktive voksne, og er spesialdesignet for et fantastisk liv etter 55. Her vil ingen fortelle deg hva du skal bruke dagene dine på, samtidig som det kommer til å være veldig mye du kan velge å bli med på når du har lyst.

Enten det handler om å utforske kreative drømmer eller oppdage nye talenter, kommer det til å finnes tid og rom i Ambera. Som regel er du ikke alene om din interesse, og det er som kjent både enklere og morsommere å sette i gang når man er flere. I skrivende stund er vi fortsatt et par år unna innflytting i Ambera, men lignende byer i USA har allerede avdekket mange skjulte talenter gjennom årene.

I voksenbyen The Villages i Florida har innbyggerne hundrevis av aktiviteter og klubber å velge mellom hver dag; alt fra keramikk- og språkkurs til akvarellmaleri og tresløyd. Med godt om tid og alle muligheter man kan drømme om blir det lettere å finne sin indre kunstner. Så om du ikke er i gang allerede, finn frem penselen! Det kan hende at talentet ditt er større enn du aner.

Hva tror du? Blir vi mer kreative med alderen?

Bli med i diskusjonen på Facebooksiden vår, og abonner på vårt inspirerende nyhetsbrev for flere interessante artikler om livet etter 50.