Ambera er designet av europeere for europeere, inspirert av suksesshistoriene fra USA. Ambera kommer til å bli Europas første by for aktive voksne, men på andre siden av Atlanteren har lignende konsepter eksistert helt siden 1960-tallet. Det som kjennetegner disse byene for aktive voksne er at de tilbyr rimelige boliger med mengder av fellesfasiliteter og aktiviteter inkludert i prisen. Studier har vist at innbyggerne i disse byene er 50% mindre ensomme, og 30% mer aktive enn andre amerikaner på samme alder. Ta en titt på to av de mest populære voksenby-konseptene: The Villages og Del Webb.

The Villages (klikk for å lese mer)
The Villages i Florida er verdens største by for aktive voksne. Her bor det mer enn 100.000 mennesker, og sammen har de mer enn 3000 sosiale klubber og aktiviteter.

Del Webb (klikk for å lese mer)
Eiendomsutvikler Del Webb bygget verdens første “active adult community” i 1960, og har bygget 50 til etter det. Her kan du i dag kan du få en 150m2 enebolig til to millioner kroner, med vedlikehold, fellesfasiliteter, klubber, kurs, og aktiviteter inkludert i prisen.