Velkommen til Ambera Desert Springs - Europas første aktive bofellesskap for oss over 55!

Inspirert av USA, bygget for europeere

Ambera er designet av europeere for europeere, inspirert av suksesshistoriene fra USA. Ambera kommer til å bli Europas første by for aktive voksne, men på andre siden av Atlanteren har lignende konsepter eksistert helt siden 1960-tallet. Det som kjennetegner disse byene for aktive voksne er at de tilbyr rimelige boliger med mengder av fellesfasiliteter og aktiviteter inkludert i prisen. Studier har vist at innbyggerne i disse byene er 50% mindre ensomme, og 30% mer aktive enn andre amerikaner på samme alder. Ta en titt på to av de mest populære voksenby-konseptene: The Villages og Del Webb.

The Villages
The Villages i Florida er verdens største by for aktive voksne. Her bor det mer enn 100.000 mennesker, og sammen har de mer enn 3000 sosiale klubber og aktiviteter.

Del Webb
Eiendomsutvikler Del Webb bygget verdens første “active adult community” i 1960, og har bygget 50 til etter det. Her kan du i dag kan du få en 150m2 enebolig til to millioner kroner, med vedlikehold, fellesfasiliteter, klubber, kurs, og aktiviteter inkludert i prisen.