Velkommen til Ambera Desert Springs - Europas første aktive bofellesskap for oss over 55!

Inspirasjonen vår: Hygge og holdbarhet i Orlando

Vi er først i Europa med å utvikle en hel by basert på en felles visjon om et aktivt og meningsfylt liv. Derfor har vi lyst til å se på hva som fungerer best i USA, og hva vi ikke har lyst til å videreføre til vårt prosjekt.

 For å lykkes med dette henter vi inspirasjon fra så mange steder som mulig. I denne artikkelserien hvor vi forteller om prosjekter som inspirerer oss har jeg lyst til å snakke om Trilogy Orlando, et prosjekt jeg virkelig har blitt imponert av.

Når vi besøkte Trilogy ble vi imponert av to ting: deres unike aktivitetssenter, og deres tydelige fokus på miljøvennlige løsninger.

Aktivitetssenteret er unikt fordi det samler byens alle innen- og utendørs aktiviteter på ett sted, slik at det blir lett for beboerne å trene å ha det gøy samtidig som man blir kjent med naboer med felles interesser.

Om aktivitetssenteret er en finurlig løsning for å skape møteplasser, så blir det miljøvennlige synlig i hjemmene. Her er det solcellepaneler på takene, god isolering i veggene, og gjennomgående effektive energisystemer.

Disse løsningene er eksempel på ting vi ønsker å ta med oss i utviklingen av Ambera, fordi vi ønsker å vise hele Europa at det er fullt mulig å bygge boliger som tar hensyn til både sosial, miljømessig og økonomisk holdbarhet.

På nettsiden til Trilogy finner du flere filmer som viser hvordan de har bygget sitt konsept. Ta gjerne en titt!

https://www.sheahomes.com/trilogy

Hilsen,

Falko Müller-Tyl

Administrerende direktør  og medgründer i Ambera