Velkommen til Ambera Desert Springs - Europas første aktive bofellesskap for oss over 55!

Hvorfor mange velger å feire jul i Spania

At nordmenn drømmer om hvit jul og krumkaker er en gammeltestamentlig tanke, for flere og flere nordmenn velger å feire jul i varmere strøk. Spania har blitt nordmenns juleparadis – Her er fire grunner til hvorfor man bør ta en spansk en i julen.

Maten

Cava og tapas er blitt en julebordfavoritt i Norge, og det med god grunn. Ingenting ringer julen mer inn enn litt bobler i glasset og Chorizopølse på bordet.

Les mer om de spanske julematfavorittene her.

Klima

Klima og været i Spania regnes for å være et av de beste i Europa, og de har mer enn 3000 soltimer i året.

Et godt klima gir de beste mulighetene for å leve et best mulig liv, både fysisk og mentalt – også i julen.

Les mer om Spania sitt perfekte klima her.

Mindre stress

Uten minusgrader og slapsete føre blir også juleforberedelsene mindre stressende, og du kan nyte Jesu fødselsdag med et godt glass rødvin i sandaler og shorts.

Siesta er like hellig for spanjolene som juletradisjonene er, om ikke helligere, og det vil derfor alltid være noen timer på dagen hvor gatene er folketomme og stillhetene senkes over torgene. Det er en sjelden, men mye ønsket vare i Norges travle julegater.

Sosialt

Spanjolene er flinkere enn oss nordmenn til å gå ut i gatene og feire med sine venner og naboer. De pynter opp gatene sine med fantastisk lys og holder julemarkedene åpen hele julen.

I Spania feires høytider i gatene med musikk, dans og latter – og alle er invitert.

Les mer om spansk kultur og juletradisjoner her.

Ambera skal bli Europas første by for aktive voksne, en by for oss som ønsker oss et fantastisk liv etter 50. Vi har to konkrete tomter i Spania som vi ønsker å lande innen første kvartal i 2019.

I Ambera kan du feire julen i Spania og invitere barn, barnebarn og gode venner. Inviter venner og familie til å bo hos deg, eller i en av de hyggelige gjesteleilighetene. Med barnebassenger, eventyr og en flust av aktiviteter kommer gjestene aldri ville reise hjem igjen.

I The Villages i Flordia, verdens største by for aktive voksne, arrangeres det fjellturer, kajakkturer, og andre spennende aktiviteter for barnebarn som besøker sine besteforeldre. De er også verdensmestre på julefeiring, og alt fra juleparade og julemarked er å finne i The Villages i hele desember.

Kunne du feiret jul i Spania?

Bli med i diskusjonen på Facebooksiden vår, og abonner på vårt inspirerende nyhetsbrev for flere interessante artikler om livet etter 50.

Feliz navidad fra oss i Ambera!