Velkommen til Ambera Desert Springs - Europas første aktive bofellesskap for oss over 55!

Hvordan få et fantastisk liv etter 50

Magasinet Forbes forteller oss at livskvaliteten øker etter fylte 50 år, og om du planlegger, og forbereder deg mot pensjonisttilværelsen, kan livet bli alt det du har drømt om.

Basert på innsikten til Richard Eisenberg presenterer vi her noen tips for å øke sjansen til å oppnå en lykkelig og tilfredsstillende pensjonisttilværelse.

Finn mening med hver eneste dag

Uten en jobb å gå til fem av syv dager i uken kan du fort kjede deg og føle deg rastløs. Skap rutiner du kan følge fra dag til dag. Litt struktur og rutiner er helt nødvendig for oss mennesker, og det er faktisk nøkkelen til å holde seg sunn og glad.

Daglige rutiner forhindrer «valg paralyse», som er en når du ender opp med å ikke gjøre noe fordi du kan gjøre alt.

Finn ditt drømmested

Noen vegrer seg for å flytte fra familieboligen når pensjonisttilværelsen nærmer seg, fordi det føles trygt å bo der. Men når barna flytter ut, og vedlikehold og utgifter hoper seg opp, er det mange som ender opp med å føle seg utrygg og bekymret.

Det å flytte til en eldre landsby, hvor du er omringet av likesinnede mennesker med samme interesser, er en god løsning for mange. Forskning viser at voksne som bosetter seg slike steder opplever mindre ensomhet, og er mer aktive enn de som velger å bli der de er.

Lag en aktivitetsplan

Fysisk aktivitet er essensielt for en sunn og trygg alderdom. Finn aktiviteter du setter pris på og elsker, for når du pensjonerer deg har du faktisk tid til dem! Dansing, svømming og Pilates er fantastiske aktiviteter som holder hjertet, skjelettet, og ikke minst hodet, sterkt.

Hold deg sosial

Gode og nære relasjoner er viktig for alle mennesker, uansett alder. Når vi pensjonere oss, og ikke ser våre kollegaer hver dag, må vi gjøre en ekstra innsats for å tilfredsstille våre sosiale behov. Stille og rolige dager kan virke fristende og frigjørende, men mange opplever dessverre sosial isolasjon og økende ensomhet etter at arbeidslivet er over.

Se etter sosiale klubber og grupper som passer deg! Elsker du kortspill? Er du lidenskapelig opptatt av kunst? Kanskje du har en liten sangerinne i magen og tenker at kor er perfekt for deg? Uansett hva, pensjonisttilværelsen er tiden for å dette!

Lær et nytt språk

Påstanden om at barn har bedre hukommelse og evner til å lære seg nye språk er en myte, for du er aldri for gammel til å bli flytende i et nytt språk!

Nextavenue skriver at vi eldre faktisk har mange fordeler i å tillegge oss nye språkkunnskaper.  De minner oss også på om de fantastiske mulighetene et språkkurs gir oss. Når du lærer et nytt språk blir du kjent med en ny kultur, og det åpner opp for nye kunstopplevelser, litteratur og reiser. Du kan til og med få nye venner fra andre kulturer – Kort sagt, det beriker livet ditt!

Ambera skal bli Europas første by for aktive voksne.

Ambera er ikke bare en by, men et aktivt felleskap fullt av muligheter. Her vil det være utallige aktivitetstilbud, både fysiske og sosiale, og om du ønsker det kan du lære deg et nytt språk – eller tre. I Ambera skal du bruke tiden din på det som føles meningsfylt for deg.

Ambera er inspirert av den amerikanske boligmodellen, som bygger på en aktiv livstil, rimelige boliger og delte fellesfasiliteter. En av de største er Del Webb, her får du kjøpt en 150m2 enebolig til to millioner kroner, og får vedlikeholde, fellesfasiliteter, klubber, kurs og aktiviteter med på kjøpet. Nesten for godt til å være sant?

Man skal ikke bekymre seg over å bli eldre, som Mark Twain formulerte det: «Age is an issue of mind over matter. If you don’t mind, it doesn’t matter.”

Hva kan du tenke deg å fylle dagene dine med når du pensjonerer deg? Bli med i diskusjonen på Facebook-siden vår, og abonner på vårt inspirerende nyhetsbrev for flere interessante artikler om livet etter 50.