Hva er et meningsfylt liv?

Et meningsfylt liv er et aktivt liv. Det handler om å være aktivt engasjert i sitt eget liv. Om å bestemme sin fremtid, og ta bevisste valg. Dyrke interesser, dyrke vennskap, dyrke felleskap.

For oss i Ambera handler et meningsfylt liv om å bekymre seg mindre, om å spille en rolle i andre menneskers liv, om å lære nye ferdigheter, dyrke de gamle ferdighetene, og bruke tiden vår på det som er viktig for oss.

Gisle Lunde – en interessent i en Ambera-bolig og forsker på tematikken rundt boliger for aktive voksne – oppsummerte det veldig bra: «Å skape mening i en voksen alder handler ikke om å bli underholdt, men å bli delaktig, få eierskap og oppleve at man fortsatt skaper noe, samtidig som «de praktiske pliktene» er ivaretatt av andre.»

Et boligkonsept som Ambera ønsker å tilrettelegge for at du skal kunne leve og opprettholde et aktivt liv – både fysisk og psykisk.

Vi kaller dette «Ambera-livsstil» – og en Ambera-kunde kjøper derfor ikke en bolig, men en livsstil – og boligen følger med!

Kjernen i alle Ambera-prosjekter er et fellessenter, som vi kaller «Ambera Activity Center».  (se skisse av fellessenteret nederst på siden)

Ambera Activity Center

På aktivitetssenteret finner man tilbud om språk og historiekurs, et verksted for maling, keramikk og snekring, en scene for dans og musikalske innslag, et stort kjøkken for matkurs og felles matlaging. I tillegg vil det være et helsestudio der, med særskilte rom for klasser som yoga eller spinning, samt basseng – både innendørs og utendørs.

Menneskene fra hele byen samler seg på fellessenteret og finner sammen gjennom aktivitetene – på tvers av kultur- og språkforskjeller. Deler vi en interesse for noe, så finnes det få barrierer. Bare tenk på internasjonale foreninger som Rotary eller Lions – der er det enkelt å komme i kontakt med folk fordi man deler felles interesser og verdier, også når man er utenlands.

Kurs- og aktivitetstilbudene blir lagt ut på en nettside og en app, og beboerne kan fritt velge hvor mye, eller lite, de vil benytte seg av mulighetene.

Har du en spesifikk interesse som du vil dele med andre, vil en Ambera-ansatt som vi kaller «Lifestyle Director» hjelpe deg med å sette opp et nytt aktivitetstilbud, dvs. finne et egnet sted (kursrom, verksted e.l.) og sette opp en tid i kalenderen, samt legge det ut på nettsiden og i appen, slik at alle medbeboere kan se tilbudet og komme hvis de deler din interesse.

Med Vennlig Hilsen
Falko Müller-Tyl – medgründer og administrerende direktør.

Les mer om Ambera her:

– Vår visjon

– Ofte stilte spørsmål

– En statusoppdatering fra Ambera

– Fra Madrid til Oslo

– Advarsel! Fremmede smiler til deg på gaten i Spania

– Hvorfor skal det første prosjektet bygges i Spania?