Velkommen til Ambera Desert Springs - Europas første aktive bofellesskap for oss over 55!

5 grunner til at livet blir bedre med alderen

PsychologyToday skriver at livskvaliteten øker med alderen, og presenterer 10 gode grunner til nettopp dette. Vi har valgt ut våre fem favoritter – som beviser at smilerynker faktisk er en ting.   

Høyere Selvtillit 

Forskning viser at selvtillit og selvfølelse øker etter fylte 45 år. Du bruker mindre tid på å sammenligne deg selv med andre, og du begynner å sette pris på deg selv, dine kvaliteter og egenskaper.  Eldre har også et mer positivt syn på livet, og fokusere mindre på det negative, enn sine yngre venner.

Mer Latter

Folk over 60 er mindre selvkritiske og de ler mer av seg selv. Vi over 60 har egenskapen til å se humoren i situasjoner, og vi blir ikke flau over egne feil og misforståelser. Kort sagt, vi blir morsommere og mer behagelige å være rundt.

Unngår reisesyke

Reisesyke er kvalme og ubehagsfølelse som mange erfarer under transport, enten i bil, fly, tog eller båt. Reisesyke kan for enkelte være ødeleggende for ferieturen.

Heldigvis er vi mye mindre sensitive for reisesyke når vi blir eldre, og vi opplever sjelden kvalme og svimmelhet under reising. Besteforeldre er virkelig det beste reisefølge!

Mindre allergier

Jo eldre du blir jo mindre reagerer du på allergener. Det betyr at våre allergier blir lettere å leve med når vi blir eldre. Vi over 50 er mindre avhengige av allergitabletter og er mer tolerante for pelsdyr og eksotiske planter – ting vi kanskje føler vi har gått glipp av tidligere i livet.

Lange frokoster

Vi voksne trenger rett og slett mindre søvn. Studier viser at folk over 60 trenger så mye som 1,5 timer mindre søvn enn de som er yngre. Det betyr at vi har 90 minutter mer til å gjøre akkurat det vi vil og føler for!

Ambera skal bli Europas første by for aktive voksne. 

En by spesialdesignet for et aktivt og sosialt liv. Her vil du være omringet av likesinnede, og virkelig få muligheten til å utnytte de positive aspektene ved å bli eldre.

I verdens største voksenby The Villages i Flordia forteller innbyggerne oss at de gleder seg over hver eneste dag, og at de nyter godene med å bli eldre. Meningsfulle dager med latter, aktiviteter og lange frokoster står på kalenderen deres – om de ikke foretrekker å holde den helt åpen.

Hva med deg?

Kjenner du deg igjen i disse 5 punktene, eller har du noen flere du gjerne vil dele med oss? Bli med i diskusjonen på Facebook-siden vår, og abonner på vårt inspirerende nyhetsbrev for flere interessante artikler om Ambera.

Les originalartikkelen her